Skip to content

Gyermek gyógytorna alap esetei

gyermek gyógytornaGyermek gyógytorna különböző esetekben válik szükségessé. Vegyük sorra ezeket!

  • Fejlődési rendellenességek esetén

Amennyiben a mozgásfejlődésben rendellenesség mutatkozik, ez általában az orvosi ellenőrző vizsgálatokon kiderül. Az elváltozások kezelése komolyabb esetben speciális terápiás ismereteket igényel (pl. Dévény módszer a csecsemőknél). Ilyen esetben mindenképp kérje ki orvosa szakvéleményét és konzultáljon gyógytornásszal. A gyógytornász alap képzésbe nem tartoznak bele a speciális fejlesztő módszerek, így amennyiben speciális kezelési igény merül fel, gyógytornász is tud szakvéleményt adni, ill. tovább irányítja a beteget.

  • Sérülések, műtétek utáni rehabilitáció

Sportsérülések, törések stb. esetén a sérülés súlyosságától függ, mikor van szükség rehabilitációs gyógytornára. Általában elmondható, hogy a szakszerű gyógytorna gyorsítja a gyógyulást.

  • Testtartásjavítás

Gyermekek esetében gyakori eset, hogy szükség van a testtartás javítására (pl. Scheuermann kór), korrigálásra, ugyanakkor a sűrű iskolai, munkahelyi programok miatt nincs idő szakszerű gyógytornára. Ilyenkor megoldás az otthoni gyógytorna, amikor házhoz megy a gyógytornász, aki megfelelő testtartás javító gyakorlatokat végez a gyógytornász a gyermekkel.

  • Gerincferdülés

Gerincferdülés a tartásbeli elváltozások egyik fajtája, ugyanakkor a gyakori előfordulás miatt kiemeljük a kezelés fontosságát. Kamasz korban, amikor a csontosodás még nem fejeződött be, igen jó eséllyel lehet korrigálni a ferdülést.

Hogyan működik a gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői, az online és a házi gyógytornát is. Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök leginkább rendelőben állnak rendelkezésre.

Árak és finanszírozás

Több gyógytornászunknál SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.
Partnereinknél OEP finanszírozott gyógytorna nem igényelhető.

Jelentkezés gyógytornára

Töltse ki a jelentkezési űrlapot!

Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top